VC Ostroměře a LDML Plzeň – 8.-9. 8. 2015

Už se opakuji – velké vedro nepřející všem střelcům, přestože střelnice v Ostroměři je umístěna v bývalém lomu. Střílelo se opět za slunečného počasí, které později narušovala oblaka a způsobovala proměnlivé světlo.

Většina střelců měla po náročném soustředění v Plzni a i to společně s teplotou mělo vliv na jejich průměrné výsledky. Jen Filip Nepejchal se prostřílel k výbornému výsledku 594 body a zvítězil v kategorii dorostu. Ostatní v téže kategorii – Matěj Zmátlo 571 bod a dělené 11. místo, na 13. místě Lukáš Novotný s 569 body, 562 body a 16. místo si vystřílela Kateřina Skalová, o bod a místo méně dal Jiří Mejda, Bára Neumanová po problémech se zády dosáhla na 542 body a 29. místo.

Druhý den se pouze již trojice střelců vydala na poslední kolo LDML do Plzně. Kromě Filipa, který celkově zvítězil v polohovém závodě, podali zbylí dva střelci opět pouze průměrný výkon, který jejich celkové pořadí již neovlivnil. Ve sportovní malorážce celkově obsadil 6. místo Matěj Zmátlo, Lukáš Novotný bral 12. místo. Snad to byla alespoň dobrá příprava na třetí kolo ČPTM konané za týden na střelnici v Plzni.