O štít města Sezemic – 18. 7. 2015

V sobotu jsme se sice za krásného, ale dusného počasí s teplotami šplhajícími k 35 stupni Celsia, vydali do městečka Sezemice. Pokud mě paměť neklame, byla to naše první návštěva jinak útulné střelnice. Chvilku jsem ji sice hledali, protože je pěkně skrytá. Příště to již bude hračka 🙂

Střílelo se na „placky“ – pět terčů vedle sebe, jeden nástřelný a čtyři soutěžní, pět ran do soutěžního terče. Závod byl rozdělen na dvacetiminutové třetiny s krátkou přestávkou nutnou na výměnu terčů. Pro naše střelce nová, ale u některých „těžce“ nabytá zkušenost. I když je fakt, že až na jednoho si naposledy před dvěma lety střelbu na placky vyzkoušelo v rámci tréninku na střelnici ve Starém Kolíně.

A jak dopadli. Nejlepší výsledek zaznamenal v kategorii mužů Tomáš Záliger s 577 body a sedmé místo. Dále ve sloučené kategorii dorostu, dorostenek a žen dosáhl Matěj Zmátlo na 570 bodů a 13. místo, průměrných 563 dal Lukáš Novotný, což mu stačilo na 16. místo. Závod zcela nesedl Jirkovi Mejdovi s 544 body (23. místo). Denisa Vadinská, stále nováček, zaznamenala 539 bodů (25. místo). Přestože naši borci ve sloučené kategorii významněji nepromluvili do pořadí na předních místech, jistě to byl pro ně zajímavý závod i zajímavá zkušenost. Pokud to půjde, jistě se sem někdy vrátíme. Někteří vylepšit výsledek, doprovod na výborné pohoštění a za příjemnými lidmi, kteří se starají o zázemí střelnice.

Kompletní výsledky.