První březnový víkend

O prvním březnovém víkendu jsme se účastnili dvou akcí. V sobotu VC SSK Dukly Plzeň a v neděli Veřejného přeboru Libereckého kraje.

VC SSK Dukly Plzeň

Soutěž byla vypsána pro střelce do 18-ti let. V disciplíně VzPu30 vleže do 12-ti let jsme zastoupení neměli, ale ve stejné disciplíně žáků do 14-ti let se David Hepnar výkonem 309,7 bodů a osmým místem dostal do finálové osmičky, kde své místo ze základního závodu vylepšil o dvě místa a celkově obsadil slušivé šesté místo. Adam Veselý slušně zvládl první dvě položky, ale po nepovedené třetí položce se propadl na konec výsledkové listiny s výsledkem 294,8 bodů.

V disciplíně VzPu40 si Aneta Hepalová vylepšila osobák na 409,4 body a získala nepopulární bramborovou medaili. Přesto gratulujeme k novému osobáku! Vojta Tandler ukázal, že tréninkové manko se nedá ošálit a výkon 361,9 bodů neodpovídá jeho možnostem. Bohužel, do vzduchovkového mistrovství republiky asi toho moc nenažene a tak se snad více vrhne do blížící se malorážkové sezóny.

Výsledková listina VC SSK Dukly Plzeň

Odkaz na fotky ze závodu na FB Dukly Plzeň

 

Veřejný přebor Libereckého kraje

Na Veřejného přeboru Libereckého kraje jsme měli účast ve všech disciplínách a téměř všech kategoriích. Ve VzPu30 do 12-ti let se smůla přilepila na pušku naší nejmladší Elišce Hrubé, kdy po nadějných dvou položkách se „něco“ stalo ve třetí. To „něco“ se nakonec ukázalo jako vadná ucházející kartuše, která se během závodu dostala na tlak, který znemožnil bezchybný chod vzduchové pušky. Snad si smůlu vybrala na začátku kariéry a dál už budou jen samá pozitiva. Eliško, nic si z toho nedělej, závodů bude ještě spousta.
Michal Kuchyňa ve stejné disciplíně, ale starší kategorii, předvedl svůj standard 307,4 body, což ale v nabitém startovním poli stačilo na 11. místo.

Ve VzPu40 dorostu jsme měli čtyři střelkyně. Nejlépe se vedlo Anetě, která nezopakovala výsledek z předchozího dne a 397,2 stačilo na páté místo. Ihned za ní se umístila Eliška Svobodová s 394,8 body. Obě Terka Hofmanová téměř zopakovala výsledek z minulého závodu (366,5) a Terka Hamouzová si pokazila v prvých dvou položkách. Ale obě jsou teprve na začátku cesty, tak mají velký prostor se zlepšovat.

Ve VzPu60 žen a juniorek jsme obsadili první dvě místa – zvítězila Bára Hájková (608,7) a Terka Novotná druhá (604,3). Těší snad jen umístění, lepší nástřely umí obě a snad si je chovávají na jiné závody.

Ve VzPu60 mužů a juniorů si Lukáš Novotný odnesl bramboru za výkon 617,2 body.

A ještě jeden výsledek na závěr – Miloš Novotný ve VzPi60 mužů a juniorů se sice nástřelem 537 bodů umístil na třetím místě, ale dle jeho slov by ho víc potěšila překonaná hranice 540 bodů.

Výsledková listina Veřejného přeboru Libereckého kraje