Pohár města Černovic – 31. březen 2018

V době Velikonočních svátků vyrazila část našich střelců zakončit vzduchovkovou sezónu do Černovic. Oblíbený závod na konec sezóny známý svou pohodovou atmosférou a v posledních letech i zajímavým závodem mixu. Prostě, závodu a lidem okolo Petra Nymburského, neodmítneme. Prostě to tam dělají dobře.

Velkou rozlučku s kategorií VzPu30 vleže do 14-ti let si odbyla Denisa Vadinská. Podle svých slov nechtěla končit s touto disciplínou mizernou ranou 9,9, kterou dosáhla minulý týden na MČR v Plzni. A povedlo se. V základním závodu končila ranou 10,8 a ve finále mixu 10,6. Výsledek 315,8 a těsné čtvrté místo. Ale nakonec přesto končila s vavřínem. V již zmiňovaném závodu mixu (jeden stoják a jeden ležák) na 10 ran zvítězila společně s Vlaďkou Jirákovou z Černovic. Jak symbolické! Přejme Denise, ať se jí daří i v disciplíně VzPu40 a nejen v ní.

Pohár města Černovic, Denisa Vadinská, 1. místo v mixu
Pohár města Černovic, Denisa Vadinská, 1. místo mix

Adam Hepal si ve stejné kategorii trochu vylepšil výsledek z minulého týdne na 298,5, což mu stačilo na 17. místo.

V disciplíně VzPu30 do 12-ti let Tereza Novotná sice nepředvedla perfektní výkon jako minulý týden, ale i tak z toho bylo třetí místo za výkon 313,1 bod. Postihlo ji to, co jednou postihne snad každého střelce. Prostě začala cvakat na opačnou stranu než měla. Stalo se tak ve druhé položce. No, každá zkušenost bolí, ale minulý týden by to bolelo víc. Zaváhání odnesla druhá položka, která byla o dva až tři body horší, než zbývající. Trenéři věří, že si z toho vezme ponaučení. Ve stejné kategorii se ještě představil Vojtěch Tandler. Předvedl téměř stejný výkon 304,6 bodů jako na republice a stačilo to osmé místo.

Pohár města Černovic, Tereza Novotná, VzPu30 do 12-ti let, 3. místo

V disciplíně VzPu30 s oporou obsadila třetí místo Vladimíra Lubinová výkonem 296,9. Patří mezi naše nejmladší naděje pro příští sezónu, kterou již začne s řemenem – ne na zadek, ale v národní disciplíně VzPu30 vleže :-).

Pohár města Černovic, Vladimíra Lubinová, VzPu30 s oporou, 3. místo

Doplňkový závod VzPu30 vstoje sloužil jako kvalifikace pro závod mixu. Šest nejlepších z tohoto závodu si losovali z šestice nejlepších ze spojených kategorií disciplíny VzPu30 vleže. Do šestice ze stojáků se probojovali oba naši zástupci. Matěj Zmátlo výkonem 304,6 z druhého místa a Lukáš Novotný z čtvrtého místa s výkonem 301,9. Matěj obsadil v mixu třetí a Lukáš páté místo.

Výsledková listina závodu Pohár města Černovic

Fotografie ze závodu od Tomáše Tandlera

 

Fotografie od Petra Nymburského