Mistrovství ČR mládeže 2018 – 24. březen 2018

Tak se i ti nejmenší nejen z našeho klubu dočkali svého Mistrovství České republiky mládeže v disciplíně VzPu30 vleže. Mistrovství, jak je v posledních letech pravidlem, se konalo v Plzni na střelnici Dukly Plzeň v Lobzích. Po loňské premiéře se opět střílelo na elektronické terče a oproti loňsku se počet stavů zdvojnásobil na čtyřicet.

Můj brácha má prima ségru – tak by se mohl nazvat příběh Terezy Novotné, která ve své druhé sezóně navázala na tři roky starý úspěch bratra Lukáše Novotného. Po loňské trpké zkušenosti s obrácenou diabolkou dnes udělala naším trenérům radost a soustředěným výkonem si vystřílela mistrovský titul s nástřelem 315,9 bodu v kategorii mladších žákyň a přidala do sourozenecké sbírky další titul.

MČR 2018 mládeže, Tereza Novotná, 1. místo
MČR 2018 mládeže, Tereza Novotná, VzPu30 do 12ti let, 1. místo

Eliška Svobodová ve stejné kategorii sice nenavázala na loňské překvapivé třetí místo, ale přesto sedmé místo s nástřelem 311,0 bodu je nutné považovat za úspěch. Vojtěch Tandler kategorii mladších žáků nepotvrdil, že se mu na elektronice v Plzni daří a slabším nástřelem 305,5 bodu obsadil 24. místo. Tereze, Elišce a Vojtovi těsně uniklo pódium v družstvech a obsadili nepopulární čtvrté místo. Zatímco Eliška bude příští rok ještě bojovat v kategorii mladších žákyň, Tereza a Vojta přecházejí do starší kategorie.

Ve starší kategorii žákyň se představila Denisa Vadinská, která se loučila s disciplínou VzPu30 vleže. A loučení to bylo důstojné. V základním závodu se sice potýkala s nervozitou, ale přesto se jí výkonem 315,1 bod podařilo z 6. místa dostat do finále pro nejlepších osm střelkyň. V něm se začínalo od nuly a dlouho to bylo velmi vyrovnané. Denisa se postupně probojovala až na dělené druhé místo, ale dvě horší rány v dalším průběhu finále pro ní znamenaly pád v pořadí, aby nakonec opustila kolbiště na pátém místě. Medaile se nakonec dočkala jako členka krajského družstva a měla barvu bronzovou.

MČR 2018 mládeže, Denisa Vadinská, VzPu30 do 14ti let, 5. místo
MČR 2018 mládeže, Denisa Vadinská, VzPu30 do 14ti let, 5. místo
MČR 2018 mládeže, Denisa Vadinská, družstva do 14ti let, 3. místo
MČR 2018 mládeže, Denisa Vadinská, družstva do 14ti let, 3. místo

V kategorii starších žáků si slušně vedl Adam Svoboda. V osobním rekordu 307,2 body obsadil 39. místo. Příští rok bude mít poslední šanci si umístění i výkon vylepšit. Pokud se tomu bude věnovat jak doposud, šanci rozhodně má. Trpké loučení s disciplínou VzPu30 vleže měl Adam Hepal. Nechtěným spuštěním se mu „podařilo“ dát nulu a toho stálo lepší výsledek než 293,3 body a celkové 77. místo.

Výsledky Mistrovství ČR mládeže ve VzPu30 vleže

Odkaz na záznam finále st. žákyň (SSK Dukla Plzeň)

Jak zhodnotit obě mistrovství? V několikáté sezóně po sobě se našemu klubu nakonec „nevyhnul“ zisk individuálního titulu Mistra ČR. K němu je nutné přidat jeden titul, jedno druhé a dvě třetí místa v krajských družstvech. Dále jedno čtvrté, dvě pátá, dvě sedmá a jedno osmé místo v jednotlivcích a jedno čtvrté místo v družstvech. Na tak malý klub, jako je náš, je to slušný výsledek, nemyslíte? Velký dík za tyto úspěchy patří trenérům Milanu Nepejchalovi a Tomáši Zmátlovi. K nim je dobré přidat i několik dalších dobrých duší, které dělají klub klubem. A teď hurá do malorážkové sezóny!

MČR 2018 mládeže, Matěj Zmátlo, Tomáš Zmátlo, Tereza Novotná, Milan Nepejchal a Denisa Vadinská
MČR 2018 mládeže, Matěj Zmátlo (morální podpora a štístko), Tomáš Zmátlo (trenér), Tereza Novotná, Milan Nepejchal (trenér) a Denisa Vadinská

A dalších pár fotek na Zoneramě.

A ještě další fotky.