Dvě akce na „B“ – 12. listopadu 2016

Na začátku si  musíme říct, že se nejednalo o béčkové akce – snad jen podle názvu místa Budějovice a Berlín. Jasně, chybí České, kde by snad chtěl žít každý, ale to už by se mi nehodilo k nadpisu 🙂

Nejdřív k akci Berlín. Při letních soustředěních v Poděbradech přišel Milan Stránský s nápadem, že by naši střelci mohli s ním jezdit na malorážkovou ligu do Berlína. Možnost zastřílet si z malorážky po sezóně v hale na elektronické terče Meyton nás chytla. Soutěž bez rozdílu kategorií „14. Berliner Rangliste KK-Liegendschießen und „Berliner Rangliste KK 3×20“ konaná v hale „Walther-Arena“ na předměstí Berlína má šest základních kol a nejlepší se utkají v sedmém finálovém kole 22. 4. 2017. Díky kolizi s Českými Budějovicemi, kam někteří původně nahlášení střelci museli odjet, jelo nakonec 5 našich střelců doplnění o dva zkušené střelce a týmovými vůdci z SSK Bohemia Poděbrady. Hned na začátku musím bohužel přiznat, že se nám „povedl“ jeden logistický problém, na který doplatila Denisa, ale nakonec se s ním poprala statečně. Tímto  ještě jednou děkujeme konkurenčnímu klubu SSK Loyd Jablonec nad nad N. za zapůjčení vybavení pro Denču. Ale co by pro sebe medvědi neudělali, že? A to i proti faktu, že hnědí a lední mají v přírodě k sobě jinak daleko, tak díky lidskému přičinění se již objevil jejich kříženec – pizzly. No nic, konec tlachání. A jak jsme dopadli? Nejlépe a s osobákem 588 se umístil Lukáš Novotný na 8. místě, dařilo se i Barče Hájkové s 574 body, Denisa i s kompletně vypůjčeným materiálem dala 573 (velká pochvala vzhledem k okolnostem), Tomáš Dvořák 569 a nedařilo se Báře Neumanové s 560 body. Všichni si z Berlína odvezli velkou zkušenost, která se jim může hodit v dalších kolech a sportovní střelbě obecně. A na úplný závěr velký dík Milanovi Nepejchalovi, který se postaral o odvoz střelců a materiálu.

V Českých Budějovicích se konala VC Stromovky. Matěj Zmátlo ve VzPu 60 skončil na 7. místě za 598,7 bodů. Ve VzPu 40 skončila nejlépe Kačka Skalová na 4. místě za 389,9, Jiří Mejda za 360,7 bral 12. místo.

14. Berliner Rangliste KK-Liegendschießen – 1. kolo

VC Stromovky